пʼятниця, 31 березня 2017 р.

Тиждень педагогічної майстерності гуманітаріїв

Ліцеїсти І –ІV курсів у творчому тандемі з вчителями Мельник О.А., Корнійчук О.С., Черненко О.В. та Смоляр І.В. мали змогу відвідати кінозал «Таємниці життя Т.Г. Шевченка», який відкрив невідомі факти про відомого поета. Створення та захист тематичних газет «Шевченко і Україна», «Шевченко – патріот» сприяли розвитку інтересу до життя та творчості митця. Мали змогу продемонструвати свої знання та ерудицію ліцеїсти під час навчально-пізнавальної гри «Усім відомий Т.Г. Шевченко. Неочікувана поява групи ліцеїстів викликала неабиякий ефект раптовості у глядачів до їх флешмобу «Я люблю Україну». Заключним етапом патріотичного КВЕСТУ було віче біля пам’ятника Т.Г. Шевченку, до якого ліцеїсти поклали квіти на знак поваги і пошани до Великого українця та читали його вірші. Ми переконані, що такі заходи формують у молодого покоління високу патріотичну свідомість, почуття вірності та любові до Батьківщини, готовність до виконання громадянського обов’язку, захисту національних інтересів, незалежності України. 


Кожен народ має своїх геніїв. Тих, доля яких нерозривно пов’язана з долею народу, тих, чиїми устами говорить увесь народ, тих, талант яких, як і любов до людей і до своєї батьківщини, є невичерпними. І саме ця невгасима любов робить їх безсмертними.
Про велику і справді геніальну людину, діяльність якої є величавою поемою, згустком великої трагедії мільйонів пригноблених, про одного з найбільших велетнів світової історії йшла мова під час навчально-пізнавальної гри «Усім відомий Тарас Шевченко», який було проведено 9 березня з нагоди відзначення роковин від Дня народження Тараса Шевченка.
Своїми знаннями життя та творчості митця учасники заходу (ліцеїсти групи 12) вшанували пам’ять про нього. Під час пізнавальної гри діти виконували завдання різного характеру, демонструючи при цьому не лише свої знання з української літератури , а й з математики, а також логічне мислення, вміння висловлювати та доводити свою думку. Крім того, учасники гри декламували  напам’ять поезії Т.Шевченка, присвячували йому слова-привітання.
А по завершенню гри, звичайно ж, - привітання переможців: нагородження не лише гучними аплодисментами болільників, але й смачними солодощами.
Провела захід вчитель української мови та літератури Черненко Олена Володимирівна.
Навчально-пізнавальна гра « Усім відомий Тарас Шевченко» проходила у рамка патріотичного КВЕСТУ «Усім серцям любіть Україну» з метою  не просто вшанувати пам’ять геніального поета, а й відчути невмируще слово Кобзаря серцем, повірити йому, бо кому ж тоді ще вірити, як не Шевченкові , який життя своє віддав за Україну, за нас із вами, за те, щоб ми були вільними, гордими людьми. Хочеться вірити , що, стаючи дорослішими наші учні візьмуть із собою у майбутнє:
Тарасову пристрасть!
Тарасову мудрість!
Тарасове невмируще слово!
(О.Гончар)