субота, 1 квітня 2017 р.

МовоОскар

ЛІЦЕЙ також пише свою історію. Свої мовні компетенції, логічне мислення, творчі здібності мали можливість презентувати усі ліцеїсти закладу.
    Саме 21 лютого вчителі-філологи Корнійчук О.С., Мельник О.А. та Черненко О.В. разом із ліцеїстами закладу провели підсумковий захід «МовоОскар», на якому відзначені і нагороджені кращі з кращих знавців рідної мови.  Переможці отримали нагороди-оскари у «вишиванках» за такими номінаціями: «Чарівне перо», «Мова барвінкова», «Найкращі знавці української мови та літератури», «Діалекти-родзинки», «Українська з перцем»… Протягом тижня ліцеїсти писали вірші, відображали власне бачення мови за допомогою пензля, знайомилися з шляхами підвищення культури мовлення, з мовними обов’язками громадян, з державними документами, що стосуються української мови.

Розпочалося свято «Легендою про мову»,  яку з великим натхненням і вірою в серці розіграли ліцеїсти І та ІІ курсів: Рубан В., Чукардіна К. та Охоча О.
Ведучі свята Степаненко В.,Ватуля К.,Панченко І. та Ананіна О. розповіли присутнім  історію виникнення свята і джерела його  в Україні. Вони також наголосили на тому, що це один із тих днів, коли кожен має змогу відчути себе частинкою свого великого народу, посіяти у своєму серці хоча б одну зернину любові до рідної мови.
  Саме ми заради прийдешніх поколінь повинні зберігати і шанувати мову, як це робили наші славні предки.