понеділок, 22 червня 2015 р.

Навчально-методичний семінар. Вивчаємо досвід роботи

Постійний пошук та спільна працяВчитель англійської мови Фіялко О.П. поділилась досвідом своєї роботи з ліцеїстами на семінарі вчителів з теми «Роль комунікативних вправ у підвищенні інтересу до навчання»
Сучасний етап розвитку системи освіти в України характеризується освітніми інноваціями, характерною особливістю яких є пошук нового змісту, форм, методів і засобів навчання. 
25 вересня у ліцеї відбувся семінар вчителів на тему «Роль комунікативних вправ у підвищенні інтересу до навчання». Вчитель англійської мови Фіялко О.П. поділилась досвідом своєї роботи з ліцеїстами на уроках. Вона показала найефективніші форми і методи роботи, які сприяють формуванню та розвитку навичок аудіювання, говоріння, читання, письма англійською мовою. Олена Петрівна наголосила на тому, що процес спілкування – це не лише мета, а й засіб навчання на уроці іноземної мови.

Пріоритетом у роботі вчителя є широке використання комунікативних вправ, які підтримують потребу учнів у спілкуванні, сприяють формуванню та вдосконаленню умінь та навичок усного та писемного мовлення. Це і групові форми роботи, і вміло проведена дискусія, дебати, створення проектів та їх презентація, виготовлення постерів – все це допомагає адаптуватися у мовному середовищі. Для учнів цікавими є форми інтерактивного спілкування. Заздалегідь підготовленні інтерв’ю та рольові ігри викликають неабиякий інтерес до уроків та сприяють розвитку вільного іншомовного спілкування. 
Для Олени Петрівни та її учнів навчальні заняття – постійний пошук, спільна праця, в основі якої довіра та спільне прагнення досягнути бажаного результату. Кредом її педагогічної діяльності є слова В.Сухомлинського «Учитель має право вчити інших, допоки вчиться сам».